Werknemers van ING voeren actie voor sociaal plan

Werknemers van ING voeren actie voor sociaal plan Amsterdam, 15 febr. Leden van de vakbonden bij bankverzekeraar ING voeren in de Amsterdamse Rai actie voor een sociaal plan. De bonden zijn ontevreden over de voorzieningen die het concern wil treffen voor de mensen die de komende jaren hun baan verliezen. In november vorig jaar kondigde ING aan dat door de uitbesteding van taken en reorganisaties ongeveer 5.000 banen in Nederland en België zullen verdwijnen. Vakbonden en directie praten al maanden over een sociaal plan. De bonden willen vooral garanties voor het behoud van werkgelegenheid. Zij willen ook invloed hebben op wie de activiteiten van ING overneemt, omdat de positie van de werknemers daar sterk door beïnvloed wordt. De bonden hebben al de toezegging dat werknemers die buiten hun schuld binnen twee jaar door de koper worden ontslagen, terug kunnen keren bij ING. De manifestatie in Amsterdam wordt georganiseerd door vier Nederlandse vakbonden en vier Belgische. Bij de bankverzekeraar werken in Nederland 30.000 mensen, in België 10.000. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Demonstranten met een De Unie helm Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060215 Boyer, Maurice