Televisie Voorkeur

actualiteiten

Netwerk. Thema-uitzending over kernenergie, dat weer helemaal terug is op de politieke agenda. Na de grote anti-kernenergiedemonstraties van de jaren '80 was het thema jarenlang volstrekt niet bespreekbaar. Wat is er gebeurd met dat taboe, waar zijn de actievoerders van destijds, waar is het protest van nu en hoe kan het dat alle hoop nu ineens weer wordt gevestigd op de nucleaire toekomst? Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer een reportage uit het Utrechtse vestingstadje Montfoort, waar de lokale leefbaren ruziemaken over een paaltje in de weg om het autoverkeer uit het centrum te weren. Ned.3, 22.20-23.00u.

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Jeltje van Nieuwenhoven (foto) en Koppe Koppeschaar laten in het programma Verre verwanten hun persoonlijke geschiedenis aan de hand van hun stamboom natrekken. Ned.1, 22.20-23.10u. DENHAAG:DEC2001 PVDA_kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven FOTO TWEEDE CAMERA TWEEDE CAMERA

documentaire

Child of our time: The children's stories. Serie portretten van en over de ontwikkeling van 25 kinderen die in 2000 geboren zijn. De zesjarige Rhianna is de laatste tijd onzeker en haar moeder maakt zich zorgen. Waar komt deze plotselinge onzekerheid vandaan en wat kunnen haar ouders eraan doen? BBC1, 20.30-21.00u.

Car wars. Reportageserie over het werk van de verkeerspolitie in Manchester. Het korps is op het spoor van een zeer goed georganiseerde bende autodieven. BBC1, 22.00-23.00u.

Profiel: Knetemann. Herhaling uit september 2005 van het portret van de in 2004 overleden wielrenner Gerrie Knetemann. Een coureur die vooral opviel door zijn enorme wilskracht, humor en levenswijsheid. Ned.1, 23.10-23.50u.

Die Ohnmacht der Ärzte. Reportage over de grote druk die artsen ervaren wanneer zij patiënten en hun familieleden moeten vertellen dat hun ziekte niet meer te genezen is en artsen dus machteloos zijn. ARD, 23.15-24.00u.

praatprogramma

Studio sportwinter. Presentator Mart Smeets ontvangt in het meer dan 100 jaar oude Café Torino in Turijn o.a. Gert-Jan Dröge, met wie hij de wedstrijden van vandaag doorneemt en vooruitkijkt naar morgen. De Britse jazzpianist en -zanger Jamie Cullum treedt op. Ned.2, 22.25-23.10u.

Informatief

Who do you think you are? Serie waarin bekende Britten hun stamboom laten traceren. Vanavond met regisseuse Gurinder Chadha, bekend van Bend it like Beckham, . Zij ontdekt dat haar opa en z'n twee broers vanuit India naar Kenia trokken. Hier hielpen ze Engelands nieuwste kolonie opbouwen. In Kenia zoekt Chadha uit wat er waar is van een mythe over haar familie, maar de familieleden blijken weinig spraakzaam. BBC2, 22.00-23.00u.

Move Your Ass. In deze jongerenuitzending een gesprek met de 28-jarige regisseur Mohammed Al Daraji over zijn film Ahlaam. De regisseur werd tijdens de opnamen van zijn film beschoten in de straten van Bagdad, en gevangengenomen door Irakezen en Amerikanen. Hij vertelt waarom hij in Bagdad filmde. Verder de 27-jarige boer Friese bio-boer Tjibbe Brinkman uit Twijzel, die zesde staat op de lijst van de Fryske Nasjonale Partij en filmmaakster Sietske Tjallingii over haar korte film Burka Boogie Woogie. Ned.3, 23.30-24.00u.

Socutera: Amnesty International. Aandacht voor de inzamelactie van Amnesty International die zich inzet voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Amnesty is onafhankelijk en onpartijdig en accepteert geen geld van overheid of politiek en kan zonder giften van particulieren zijn werk niet doen. Ned.2, 23.35-23.40u.

Amusement

Idols. Zangauditie waarin het publiek uiteindelijk kiest welke kandidaat het nieuwe zangidool van dit jaar gaat worden. Verder worden de kandidaten gevolgd in het uur tussen hun optreden en de bekendmaking van de uitslag. Op zaterdag 11 maart is de grote finale. RTL7, 20.30-23.30u.

Olympische Spelen.

Sportjournaal. Rechtstreekse verslagen, samenvattingen en interviews uit Turijn met o.a. de Noordse combinatie (de 120 meter schans en de 4 x 5 km), skiën (afdaling dames), ijshockey, Freestyle moguls (heren), rodelen (de herendubbel), de ploegenachtervolging voor dames en heren, shorttrack (verschillende afstanden). Ned.2, 18.00-22.25u.

Sport

Voetbal. Rechtstreekse verslagen van de UEFA Cupduels van SC Heerenveen tegen Steaua Boekarest en AZ tegen Real Betis Sevilla. De analytici zijn Willem van Hanegem en Youri Mulder. Ned.3, 19.00-23.30u.

Tennis: Proximus Diamond Games 2006. Samenvatting van het WTA-toernooi van Antwerpen. België 1, 23.20-23.50u.