Televisie Overige Films

Rat Race (Jerry Zucker, 2001, VS/Canada). Merkwaardig ouderwetse formulefilm over soort anarchistische vossenjacht, laat komische stijlen van Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cuba Gooding jr. en John Cleese totaal niet op elkaar aansluiten. SBS6, 20.30-22.30u.

Frida (Julie Taymor, 2002, VS/Canda/Mexico). Filmbiografie beschouwt het leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo als een avonturenroman: Kahlo huwde schilder Diego Rivera (gespeeld als een explosieve brombeer door Alfred Molina), verkeerde veelvuldig in marxistische kunstenaarskringen, sliep met Trotski en Josephine Baker en had een opstandig temperament. Daartegenover staat het verhaal van vele, stille, verstikkende uren die zij ten gevolge van een ingrijpend tramongeluk in bed moest doorbrengen. Daar openbaarde zich een artistiek onuitputtelijk schermergebied, zo lijkt de visie van Taymor op Frida's kunstenaarschap. België 2, 21.25-23.25u.