Radio Voorkeur

Componist van de week. Joseph Boulogne Chevalier de Saint-Georges (1745-1799) werd geboren op het eiland Guadeloupe en werd ook wel de zwarte Mozart genoemd. Hij componeerde behalve vioolwerken ook verschillende opera's. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met fotograaf Guus Dubbelman over de foto die hij vorige week maakte bij Feyenoord-Ajax. Verder vertelt componist David Dramm over muzikale verhalen en de Engelse schrijver Hanif Kureishi (scenarist van My beautiful laundrette over zijn boek Mijn oor aan je hart waarin hij zijn herinneringen ophaalt aan zijn Pakistaanse vader, die ook schrijver wilde worden maar nooit een boek gepubliceerd kreeg. In het laatste uur Jan Donkers, die onder andere live opnamen van Roky Erickson uit zijn persoonlijke archief laat horen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Kees Storm, die tot vorig jaar de hoogste baas bij pensioenverzekeraar Aegon was, praat over het sponsoren van de schaatssport, de Olympische Spelen en schaatsen. Het bedrijf sponsort al dertig jaar de schaatssport. Radio 1, 0.04-0.45u.