Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Internet Voorkeur

Kwarteljacht. Op de vele rechtse weblogs die de VS rijk zijn, blijkt men niet goed raad te weten met het schietincident rond Dick Cheney. De Amerikaanse vice-president schoot zaterdag bij de kwarteljacht per ongeluk een medejager een schot hagel in het gezicht en borst. Het 78-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. De afgelopen dagen maakte iedereen, van tv-komieken tot de woordvoerder van het Witte Huis, grappen over het ongeluk. Op het doorgaans uitgesproken rechtse webblog www.irishpennants.com lacht men echter besmuikt. De site linkt door naar bevriende sites die het eveneens moeilijk hebben.

Dick Cheney op jacht. Foto AP ** FILE ** A Nov. 5, 2002 file photo provided by the White House, Tuesday, Feb. 14, 2006, shows Vice President Dick Cheney hunting quail in Gettysburg, South Dakota, (AP Photo/David Bohrer, White House)
Dick Cheney op jacht. Foto AP ** FILE ** A Nov. 5, 2002 file photo provided by the White House, Tuesday, Feb. 14, 2006, shows Vice President Dick Cheney hunting quail in Gettysburg, South Dakota, (AP Photo/David Bohrer, White House) Associated Press

Het onderwerp blijkt te grappig om niet te bespreken, maar te hard lachen gaat niet. Mikpunt van spot is tenslotte de linkerhand van een van hun helden, president Bush. Sixmeatbuffet.com persifleert het Nintendo-schietspel Duck Hunt met Dick Hunt. Een van de beheerders van de site suggereert dat Cheney maar eens moet gaan jagen met John Kerry, een vooraanstaande Democraat. Andere bloggers richten hun pijlen op de sensatie zoekende “linkse journalisten'. Terwijl Cheney's slachtoffer gisteren een lichte hartaanval kreeg, schrijft columniste Michelle Malkin op Townhall.com: “Het zijn de hyperventilerende media die op de intensive care zouden moeten liggen.“

www.irishpennants.com; Sixmeatbuffet.com