Herfstachtig

De winter is ver te zoeken. Een depressie ten zuiden van IJsland zorgt voor een herfstachtig weertype met veel wind, regen of buien. Slechts af en toe weet de zon kortstondig door te breken. Het is vrij zacht, want tot vorst in de nacht en vroege ochtend komt het voorlopig niet.

Na een actief regengebied dat vandaag over ons land trok, zijn we terechtgekomen in een luchtsoort die erg onstabiel is. Zo nu en dan trekken gebieden met buien of regen over.

Vanavond komt een eerste gebied over met enkele buien. De temperatuur komt vannacht uit op ongeveer 5 graden en er staat nog altijd een stevige wind, zeker langs de kust.

Morgen verlaten de buien snel de oostelijke provincies, waardoor de zon in het westen nog even kan schijnen. De bewolking neemt echter snel toe, zodat de middag grijs verloopt met buiige regen en een verdwaalde klap onweer. De wind blijft flink doorwaaien en het wordt uiteindelijk een graad of 8.

Vrijdag en in het weekeinde blijft het herfstachtige weerbeeld aanhouden. Depressies blijven in de buurt, waardoor de wind soms even behoorlijk aantrekt. Geregeld valt er regen, terwijl de zon ook verrassend kan doorbreken.

Het is vrij zacht voor midden februari. Normaal ligt de temperatuur in de nacht rond het vriespunt en in de middag rond 5 graden, de komende dagen wordt het in de middag 7 of 8 graden.