Zeer wisselvallig

De komende tijd zal er hoogstwaarschijnlijk geen dag voorbijgaan zonder dat er enige regen valt. Storingen krijgen namelijk grip op een aanzienlijk deel van Europa en tegelijkertijd kan de wind nu en dan stevig uithalen.

Vanavond en vannacht wakkert de zuidelijke wind geleidelijk aan tot krachtig, windkracht 6, aan de kust. Lokaal valt een bui (vooral in de avondperiode) en het blijft overal ruim boven het vriespunt.

Morgenochtend staat er een krachtige tot harde zuidelijke wind op de westkust. Al voor zonsopgang begint het in Zeeland, Zuid-Holland en westelijk Brabant te regenen en die neerslag breidt zich tamelijk snel oostwaarts uit. Aan de voorzijde van die regen gaat het ook landinwaarts straf doorwaaien. In de middag doet de wind vanuit het westen geleidelijk een stapje terug en de regen gaat over in een paar losse buien. De temperaturen liggen dan rond een graad of 8.

Donderdag en vrijdag zullen diverse buien vanaf zee over ons land trekken. De wind blijft in de zuidelijke tot zuidwestelijke hoek en is aan de kust veelal kracht 6. De maximumtemperaturen volharden rond 8 graden.

De zone met neerslag spreidt zich ondertussen tot diep in Europa uit, ook tot over de Alpen. Turijn en omgeving lijken echter net in de luwte te blijven en het ziet er naar uit dat verse sneeuw daar niet in aantocht is.