Weer een koffer weg

Opnieuw is een koffertje in verkeerde handen gevallen. Gisteravond is een koffer gestolen uit de auto van een Rotterdamse officier van justitie.

In de koffer zaten volgens een justitiewoordvoerder geen vertrouwelijke documenten of geheime informatie. Er zat wel een mapje in met de werkinstructie voor de officier. En telefoonnummers. 'Dat is erg vervelend', zegt de woordvoerder.

De inhoud was dit keer niet vertrouwelijk. Maar de diefstal brengt justitie opnieuw in verlegenheid. Tweede Kamerleden zijn net bijgekomen van hun verontwaardiging over de vorige keren dat er 'iets' kwijtraakte. Diskettes die een AIVD-medewerker in zijn lease-auto liet slingeren en die bij Peter R. de Vries terecht kwamen. Een landmachtofficier die een usb-stick achterliet in een huurauto, met daarop wél zeer gevoelige militaire informatie. En, vorig jaar, werd een koffer gestolen uit de auto van een Rotterdamse rechercheur mét doorgeladen dienstwapen. De Telegraaf bracht de koffer terug naar de politie.

Het Rotterdamse parket heeft nog geen idee of de dieven wisten wat ze stalen. Namen ze een koffer mee uit een geparkeerde auto. Of roofden ze de koffer van een justitie-medewerker?