Van den Goorbergh mikt op Le Dakar 2008

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh stopt met wegracen. De 36-jarige Brabander mikt nu volop op deelname aan de woestijnrally naar Dakar in 2008. 'Mijn afscheid hing al een tijdje in de lucht. Omdat ik geen goed 'zitje' meer kon krijgen, heb ik de knoop nu doorgehakt. Het is mooi geweest, ik heb geen zin gewoon het veld te vullen.'

Van den Goorbergh debuteerde in 1991 als wegracer, en wist vaak met minder materiaal toch uitstekende resultaten te behalen. 'Mijn twee pole-positions in de 500cc-klasse en het feit dat ik vorig jaar mocht invallen voor het Honda-team, zie ik als absolute hoogtepunten. Ik neem met een tevreden gevoel afscheid.'

Een definitief vaarwel ziet hij nog niet zitten. Van den Goorbergh rijdt dit seizoen alle Supermotard-races in Nederland en heel wat enduro-crossen. Het ultieme doel is deelname aan Le Dakar van 2008. 'Dat is toch altijd een jongensdroom geweest.'