Televisie Voorkeur

actualiteiten

Nova. Reportage over de noodhulp die aan de getroffen gebieden van de aardbeving in Pakistan en de tsunami in Zuiddoost-Azië is gegeven. Ook aandacht voor de plannen van Leefbaar Rotterdam om met ex-wethouder Marco Pastors mee te doen aan de landelijke verkiezingen. Ned.3, 22.20-23.00u.

documentaire

Vergezicht: Anti-anticonceptiecampagne. Herhaling uit 2004 van de Britse documentaire over hoe het Vaticaan met de afwijzing van abortus en het condoom de levens van vooral vrouwen in ontwikkelingslanden verwoest. Sympathisanten menen dat het Vaticaan een dappere en eenzame strijd voert tegen culturen die lust en abortus voorstaan. BBC-reporter Steve Bradshaw reist naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika om met gewone mensen te praten over de invloed van het Vaticaan, waardoor hun levens onherstelbaar zijn geschonden. Ned.23.35-0.30u.

The baby in the concrete block. Reportage over de vondst van een babylijkje in een blok beton en over het forensisch onderzoek naar deze misdaad. BBC1, 23.35-0.15u.

Hitlers's last submarine. Over de nucleaire lading en hopeloze missie van de onderzeeër U-234 die van Duitsland naar Japan voer. België 1(Canvas), 0.00-0.52u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gasten zijn de acteurs Carice van Houten en Frank Lammers over hun samenwerking in de beroemde Shakespeare-komedie Driekoningenavond. Verder Femke Halsema over haar valentijnsactie voor vluchtelingen in het asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Aan tafel zit Tom Barman van de groep dEUS, die zijn nieuwste videoclip laat zien. Ned.3, 19.00-19.53u.

Het elfde uur. Gasten zijn commandant der strijdkrachten Dick Berlijn over de risico¹s van de missie naar Afghanistan, CDA-lijsttrekker in Rotterdam Leonard Geluk over het sluiten van coffeeshops in de buurt van scholen en lifestyle-therapeute Carianne Ros-Van Dok gaat in op het probleem van porno- en seksverslaving. Ned.1, 22.00-22.45u.

Tot de dood ons scheidt. Serie programma's waarin echtparen hun liefdesverhaal vertellen. Vanavond met Ben en Marieke van der Linde, van wie Marieke ongeneeslijk ziek is. Zij vierden onlangs het feit dat ze 32 jaar getrouwd zijn. Na jaren van rust stormt het nu in hun leven. Ned.1, 22.45-23.15u.

Studio sportwinter. Presentator Mart Smeets ontvangt in het meer dan 100 jaar oude Café Torino in Turijn oud-schaatster Annamarie Thomas, die onlangs met het wedstrijdschaatsen is gestopt. Met haar neemt hij de (wedstrijd)dag door en kijkt vooruit naar morgen. Ned.2, 23.00-23.50u.

De verandering. Gesprekken met mensen die een ingrijpende verandering van hun leven hebben doorgemaakt. Vanavond met Eddy, die jarenlang verslaafd was aan heroïne en veel schulden heeft gemaakt. Sinds hij is afgekickt, heeft hij er van alles aan gedaan om iedereen die hij geld schuldig was terug te betalen. Er staat nog één schuld open. Ned.1, 23.15-23.45u.

Informatief

Clubvan100.nl. In deze uitzending over betrokken Nederlanders zet oud-bokser Arnold Vanderlyde zich in voor het brandwondenpatiëntje Sofiyan, die veel moeite heeft met zijn uiterlijk, en heeft Peter Raas een stichting in het leven geroepen om asielzoekersgezinnen te helpen. Verder zoekt Nancy uit Hoorn - na een zware operatie en narcose waardoor zij concentratieproblemen heeft - iemand die haar kan helpen om haar maanden niet geopende post met rekeningen, aanmaningen en bekeuringen weg te werken. Ned.3, 19.53-20.25

Hoe?Zo! Onder meer aandacht voor het opvoeden van honden en de vraag hoe je ziet dat een hond de opdracht van z'n baasje goed gaat uitvoeren. De Nijmeegse hoogleraar kunstmatige intelligentie, Catholijn Jonker, onderzocht samen met het Hondenopvoedingsinstituut De Roedel in België honderd honden (verschillende rassen, oud en jong, reu en teef) tijdens een op video vastgelegd experiment met opdracht. Te gast zijn zanger Bob Fosko en acteur en zanger Jules Timmer. Ook zien wij een wandelende tak, waarvan er soorten zijn die meer dan 30 centimeter lang kunnen worden. Ned.1, 21.05-22.00u.

Amusement

Met het mes op tafel. 'Croupier' Joost Prinsen presenteert de finale van de kennis-, bluf- en poenquiz. Met pianist Martin van Dijk en Mylou Frencken als zingende barvrouw. Vanavond een finale waarin drie vrouwen tegen elkaar uitkomen. Wordt het de conrector, de tandartsassistente of de brug- en sluiswachter? Ned.3, 21.25-22.00u.

Olympische Spelen.

Sportjournaal. Live verslagen, reportages en interviews over het vandaag afgewerkte programma van o.a. cross country: team sprint (mannen en vrouwen), skiën (combinatie afdaling mannen) en de biatlon over 10 km mannen. Verder aandacht voor de 500 meter vrouwen, rodelen en de korte kür kunstrijden voor mannen. Ned.2, 18.00-23.00u.

drama

Category 6: Day of destruction. Eerste deel van een miniserie uit 2004 van Dick Lowry over Amerika, dat wordt geteisterd door wervelstormen, cyclonen, extreme hitte en dreigende stroomuitval. Een nachtmerrie voor de beginnende anchorwoman Amy Harking, die doodsbang is voor natuurrampen. Met Nancy McKeon, Randy Quaid, Junko Bailey e.a. Talpa, 20.30-22.00u.