Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Rob van Essen over zijn dagboekachtige notities over de periode waarin zijn vader aftakelde en overleed. De notities geven een indruk van ziekenhuisbezoek, spontaan inklappende rollators en de zoektocht naar de man, de schrijver en de vader van wie hij afstand had genomen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer aandacht voor de negende editie van het Festival Het Accordeon in Deventer met een van de organisatoren, Casper Burckhardt. Internationale artiesten spelen op de accordeon folk, wereldmuziek, jazz, en filmmuziek. En een gesprek met hoofd landschapsarchitectuur Noël van Dooren aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.747AM, 20.02-23.00u.

Theater van het sentiment. Gast is muzikant Henny Vrienten, die teruggaat naar 14 februari 1984. Hij schreef Als je wint en nam het op als duet met Herman Brood. Radio 2, 20.02-23.00u.

Casa luna. Schrijfster Rosita Steenbeek vertelt over hoe je een liefdesverhaal schrijft. Op de website www.hetliefdesverhaal.nl geeft zij tips. Radio 1, 0.04-0.45u.