Moord op Hariri massaal herdacht

Moord op Hariri massaal herdacht Beiroet, 14 febr. Honderdduizenden Libanezen zwaaien met Libanese vlaggen tijdens een bijeenkomst in de hoofdstad Beiroet op de eerste verjaardag van de aan Syrië toegeschreven moord op oud-premier Rafiq Hariri. De massaliteit van vandaag deed denken aan de anti-Syrische massaprotesten na de moord, die leidden tot de terugtrekking van het Syrische bezettingsleger uit Libanon. De deelnemers vandaag waren net als toen overwegend christenen en sunnieten; de nog steeds met Syrië verbonden shi'ieten waren afwezig. Foto AFP Lebanese protesters wave their national flags during a mass gathering to mark the first anniversary of premier Rafiq Hariri's assassination in central Beirut 14 February 2006. The Lebanese capital was transformed into a sea of red and white flags as Lebanon marked the first anniversary, still struggling to unite in the shadow of its former powerbroker Syria. AFP PHOTO/Joseph BARRAK AFP