Het beste van V.V. (3)

poethondTot zover kinderen; hoe zit het tussen Poetin en huisdieren? Wij weten dat hij vijf paarden, de witte poedel Tosca en de zwarte labrador Connie bezit. Connie is mogelijk vernoemd naar Condoleezza Rice.
Toen we op bezoek waren in Novo Ogarjovo hebben we allemansvriendin Connie lekker aangehaald. Zij droeg een halsband met Swarovski-kristallen. Maar waarom liet Poetin zijn Connie de hele dag rondhangen in de journalistenlobby? Gezien zijn welbekende, diepe wantrouwen jegens journalisten staat dat gelijk aan het inzetten van Hannibal Lecter als kinderoppas. En toen Poetin naar huis vertrok, liet hij Connie gewoon bij ons achter!
Is Connie misschien een pr-project en zorgt zijn kok of lijfwacht voor het arme beest? Amerikaanse presidenten moeten immers ook altijd een hond hebben. Dat wekt de indruk dat ze menselijk zijn.

    • Coen van Zwol