Het beste van V.V. (2)

Dit is ‘m dan, de handtekening. Achteraf herinnerde ik me dat Poetin niks met kinderen heeft, en kinderen niks met hem. Ik zag eens een foto van Poetin als jonge vader met pasgeboren baby Masja. Met een zak aardappelen in zijn armen had hij evenveel emotie getoond. Jeugvriend S. Radoelgin vertelde dat spelende kinderen alle

foto_fammisDit is ‘m dan, de handtekening.
Achteraf herinnerde ik me dat Poetin niks met kinderen heeft, en kinderen niks met hem. Ik zag eens een foto van Poetin als jonge vader met pasgeboren baby Masja. Met een zak aardappelen in zijn armen had hij evenveel emotie getoond.
Jeugvriend S. Radoelgin vertelde dat spelende kinderen alle kanten opstoven waar Poetin een straat binnenliep. Journaliste Tregoebova, lid van de Kremlinpool, beschreef hoe Poetin tijdens de verkiezingscampagne van 2000 met een cameraploeg een kinderziekenhuis bezocht en binnen twee minuten een hele zaal aan het huilen kreeg. (‘Hoe brak je die benen? Let de volgende keer verdorie beter op bij het oversteken!’) Die opname werd nooit uitgezonden.
Op campagne zie je Poetin in onderzeeërs, straaljagers of Grozny, maar nooit een baby knuffelend of een kind aaiend. Te riskant, zal zijn pr-team oordelen. Poetin is een Kinderschreck.

    • Coen van Zwol