Helft bioscopen zonder `Bambi 2`

Rotterdam, 14 febr. De helft van de Nederlandse bioscopen mag de film Bambi 2 niet vertonen. Distributeur Buena Vista International, die de film uitbrengt, stelt de animatiefilm - het vervolg op Bambi uit 1942 - alleen beschikbaar aan theaters van de concerns Pathé en Jochems Theaters. In België was Bambi 2 afgelopen weekeinde de op één na bestbezochte film. Distributeur Buena Vista noemt de beperkte uitbreng in Nederland een test in selectieve distributie. Distributeurs zouden steeds minder zien in het uitbrengen van films in veel bioscopen. Een zegsvrouw: ”Binnen twee weken moet de film toch plaatsmaken voor andere titels en komt de helft van de kopieën weer terug.” Andere theaters zijn boos over de gang van zaken. Zij vinden dat Buena Vista theaters in plaats van concerns moet selecteren.