Gemeente redt RBC van faillissement

De gemeente Roosendaal heeft het voortbestaan van voetbalclub RBC gisteravond voorlopig zeker gesteld. In een ingelaste raadsvergadering besloot de gemeente tot een extra garantstelling van 700.000 euro, waarmee RBC het nijpende liquiditeitstekort kan oplossen. Zonder de hulp van de gemeente dreigde een bankroet voor de nummer achttien van de eredivisie.

'De toekomst ziet er weer rooskleurig uit', aldus voorzitter Jan Pollemans. 'Naast de garantstelling van zeven ton heeft een sponsor zich garant gesteld voor een bedrag van twee ton. Daardoor hebben we voor dit seizoen een sluitende begroting.'

Volgens de preses is het verlies van RBC niet structureel: 'We hebben deze zomer geïnvesteerd, waardoor we in de problemen zijn gekomen. Nu zijn we gezond en als we geen gekke dingen doen, kunnen we dat ook blijven.'

Met de garantstelling kan RBC een lening bij de Bank van Nederlandse Gemeenten afsluiten en zodoende de liquiditeitsproblemen oplossen. Verrassende wending in het geheel was het feit dat RBC Roosendaal in het weekeinde een sponsor bereid had gevonden om het huidige begrotingstekort van circa anderhalve ton te financieren. Alleen het CDA stemde gisteravond tegen.