Deense ster op Willemswerf

Sinds gisteren prijkt op de gevel van het voormalige hoofdkantoor van Nedlloyd aan de Rotterdamse Boompjes een zevenpuntige ster, het embleem van 's werelds grootste containerrederij, Maersk. Het logo van Nedlloyd, een knoop, is het afgelopen weekeinde vervangen op het gebouw de Willemswerf van architect Wim Quist.

Op de Willemswerf heeft de Maersk-ster 'de knoop' van Nedlloyd vervangen. Foto Bas Czerwinski 13-02-2006, ROTTERDAM. KANTOOR MAERSK AAN DE BOOMPJES. FOTO BAS CZERWINSKI hoogbouw scheepvaart Czerwinski, Bas

Gisteren was het precies een half jaar geleden dat Maersk de Nederlandse containerrederij P&O Nedlloyd heeft overgenomen voor 2,3 miljard euro en mocht Maersk zich juridisch als één bedrijf presenteren. Er was zelfs een wereldwijde marketingcampagne en een dure advertentiecampagne in de scheepvaartpers gepland, die in allerijl werd afgeblazen onder invloed van de wereldwijde rellen rond de cartoons van de profeet Mohammed die in een Deense krant verschenen.

Het grootste bedrijf van Denemarken achtte het volgens een woordvoerder door de huidige commotie in de moslimwereld gepast om de start van de nieuwe rederij 'low profile' te houden. Een persbijeenkomst waarop Maersk in Rotterdam een toelichting zou geven op de nieuwe rederij werd eveneens uitgesteld.

De vestiging van Maersk in Rhoon gaat dicht. De werknemers verhuizen naar de Willemswerf. In Nederland werken bij Maersk 1.500 mensen.