Centrales Borssele aan Westerschelde

Centrales Borssele aan Westerschelde Borssele, 14 febr. De kolencentrale (links) en de kerncentrale (met koepel) bij het dorpje Borssele (rechtsachter) in de gemeente Borsele. De aanhoudende verwarring over de schrijfwijze van Borssele of Borsele komt voort uit de naam van de nieuwe gemeente, waaronder het oude dorp Borssele valt. De kerncentrale is naar het dorp genoemd. Links van de centrales, niet zichtbaar op de foto, bevinden zich de Sloehaven en een industriegebied. Een groot deel van de elektriciteit wordt afgenomen door een smeltinstallatie van aluminium, voorheen van het Franse Pechiney, thans het Canadese Alcan. Kerncentrale en smelterij werden beide in de jaren zeventig in gebruik gesteld. Foto Hollandse Hoogte Nederland, Zeeland, Zuid-Beveland, Borssele, 15/11/2001; luchtfoto (25% toeslag); kerncentrale Borssele (EPZ Elektriciteits-Produktiemij Z-Nederland) aan de Westerschelde met inlaat / uitlaat koelwater; elektriciteitsmasten hoogspanningsmasten milieu kernenergie. Schoorsteen. Industrielandschap Foto Siebe Swart/Hollandse Hoogte Hollandse Hoogte