Burgemeester als popster de taxi in

Praag, 14 febr. De burgemeester van Praag, Pavel Bem, heeft zich gisteren, verkleed als buitenlandse popster, per taxi laten vervoeren, om na te gaan of de Praagse taxichauffeurs buitenlandse passagiers meer dan de normale prijs in rekening brengen. Hij moest twee keer de prijs betalen die een Tsjech voor dezelfde rit in rekening zou zijn gebracht. Toch was hij tevreden: vorig jaar, toen hij zich voordeed als een Italiaan, moest hij zeven keer de normale ritprijs betalen. 70 procent van de Praagse taxichauffeurs berekent toeristen te veel. Het is zelfs voorgekomen dat chauffeurs toeristen die weigerden te betalen met een in de stoel ingebouwd apparaat elektrische schokken toedienden. Vorig jaar adviseerde de Australische regering haar burgers in Praag taxi`s te mijden.