Arabische tv-zender Kremlin

Russia Today, een in december vorig jaar gelanceerde en door het Kremlin gefinancierde Engelstalige nieuwszender, gaat ook in het Arabisch programma's uitzenden. Dat meldt The Guardian vandaag. Het is de bedoeling dat de Arabische programma's vanaf eind 2006 te zien zullen zijn.

Russia Today is door de Russische overheid in het leven geroepen om 'de Russische kijk op het nieuws' wereldkundig te maken. De Arabische tak van de zender gaat geleid worden door Akram Khuzam, tot voor kort de correspondent van Al Jazeera in Moskou.

In oktober vorig jaar maakte de BBC al bekend met een Arabischtalige tv-zender te komen, die vanaf 2007 de concurrentie moet aangaan met Al Jazeera.

De nieuwsstroom loopt straks niet alleen van noord naar zuid, want Al Jazeera zelf gaat vanaf dit voorjaar Engelstalige programma's uitzenden, gepresenteerd door onder meer Robert Frost.