Valencia te sterk voor Barcelona

Het tot voor kort zo onaantastbare bolwerk FC Barcelona begint scheurtjes te vertonen. De ploeg van de coaches Rijkaard en Ten Cate verloor gisteravond ondanks de terugkeer van Kameroenees Eto'o opnieuw, nu in en van Valencia: 1-0. Een doelpunt van David Villa was goed voor de zege van Valencia, dat de achterstand op de koploper verkleinde tot zes punten.

Barça voelt nu ook langzaam maar zeker Real Madrid naderen, bijna vanuit de achterhoede. De Koninklijke won de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao zaterdag met 2-0 en heeft nu nog maar zeven punten minder. De Madrilenen wisten bovendien de schande van de vernederende 6-1-nederlaag woensdag om de beker tegen Real Zaragoza een beetje uit.

In de ontmoeting met Bilbao viel het eerste doelpunt al na vijf minuten, door de jonge Braziliaan Robinho. Pas drie minuten in blessuretijd maakte Raul Bravo de tweede goal voor Real Madrid.

Zaragoza speelde gelijk (1-1) bij Osasuna, dat nog altijd de vierde plaats bezet op de ranglijst. Celta de Vigo verdedigde zijn kans op Europees voetbal met een belangrijke zege op Villarreal: 1-0. Baiano scoorde voor rust vanaf de strafschopstip. Sevilla deed goede zaken op bezoek bij Cadiz: 0-4.

In de Italiaanse competitie behoedde Alessandro del Piero Juventus voor puntenverlies. De aanvaller schoot de koploper van de Serie A gisteravond in Milaan vijf minuten voor tijd alsnog voorbij Internazionale: 1-2.

In de eerste helft van deze topper werd niet gescoord. Na ruim een uur bracht Ibrahimovic de bezoekers op voorsprong. Een kwartier voor tijd gaf Samuel de opponent van Ajax in de Champions League uitzicht op een gelijkspel. Del Piero trok het gordijn evenwel dicht. Juve heeft nu twaalf punten voorsprong op AC Milan en Inter.

Drie doelpunten van Filippo Inzaghi hadden Milan eerder op de dag vlot langs Reggina geholpen: 1-4. De thuisclub was in de beginfase nog wel op voorsprong gekomen door Paredes. Inzaghi en Gilardino bogen de score nog voor rust om waarna spits Inzaghi na rust nog twee keer scoorde, de laatste ver in blessuretijd.

In de subtop leed Fiorentina een kostbare nederlaag. Livorno verraste de Florentijnen in de Toscaanse derby. Twee doelpunten van Lucarelli, één uit een strafschop, bezorgden de thuisploeg de overwinning. Fiorentina had de score in de blessuretijd van de eerste helft te openen. Toni miste een strafschop.