Twee schilderijen Rembrandt erbij in Slot van Warschau

Warschau, 13 febr. Van weer twee schilderijen is vastgesteld dat ze van Rembrandt van Rijn zijn. Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering concludeert na jarenlang onderzoek dat de twee schilderijen in het Koninklijk Slot van Warschau door Rembrandt zijn geschilderd. Over de twee schilderijen, Een geleerde aan zijn Schrijftafel en Meisje in een Schilderijlijst waren nieuwe verflagen aangebracht, waardoor de echtheid slechts met röntgenstralen kon worden vastgesteld. De schilderijen hingen van 1777 tot 1815 al in het slot in Warschau. Nadat ze in de Tweede Wereldoorlog door de nazi`s waren geroofd, waren ze een tijdlang zoek. In 1947 werden ze door een Pool opgekocht, en sinds 1994 hangen ze weer in het slot. Vanaf 1 april zullen de schilderijen te zien zijn in het Rembrandthuis in Amsterdam.