Televisie Overige films

Pauline à la plage (Eric Rohmer, 1982, Frankrijk). Derde aflevering uit Rohmer's cyclus Comédies et proverbes heeft als motto 'Wie te veel praat, schaadt zichzelf' en is een briljant maar bloedeloos drama over de (amoureuze) relaties tussen jonge personages en hun vele gepraat daarover, tegen de achtergrond van een kleine badplaats buiten het seizoen. TV5, 18.30-20.30u.

Die Hard with a Vengeance (John McTiernan, 1995, VS). Derde deel in serie avonturen is superieure actiefilm vol verrassingen van uiteenlopende aard. Schurk Jeremy Irons stuurt aangeslagen rechercheur Bruce Willis en diens burgermaat Samuel L. Jackson op vossenjacht door snikheet zomers New York. Niet opgeloste raadsels en incorrect uitgevoerde opdrachten leiden tot ernstige explosies. SBS6, 20.30-23.10u., met reclame en Hart van Nederland.

Cruel Intentions (Roger Kumble, 1999, VS). Vijfde verfilming van Pierre Choderlos de Laclos' brievenroman Les liaisons dangereuses uit 1782 speelt in het Manhattan van de jaren negentig. Film over manipulatie en verleiding in rijkeluismilieu werd destijds in deze krant omschreven als 'veredelde soap'. Net5, 20.30-22.20u.

Star Trek III: The Search for Spock (L. Nimoy, 1984, VS). Door Mr. Spock zelf geregisseerde sciencefiction waarin de Enterprise, zonder toestemming, naar planeet Genesis koerst om er de doodgewaande Spock tot leven te wekken. Veronica, 20.30-22.20u.

Ultranova (Bouli Lanners, 2004, België). Droevig Wallonië blijft een verbazend vruchtbare voedingsbodem voor filmtalent. Het armoedige bestaan en de bescheiden dromen in een Waals rot-dorpje staan centraal in het speelfilmdebuut van acteur Bouli Lanners. Drie huizenverkopers, twee fabrieksmeisjes, nog wat passanten en het onvergetelijk grauwe land, meer heeft Lanners niet nodig om een magnifieke film te maken. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.