Televisie Film van de dag

Lucía y el sexo. Het universum van de Spaanse regisseur Julio Medem zit vol toeval en lotsbestemming. Vreemden vinden elkaar (zoals in La ardilla roja ) en verliezen elkaar weer (Los amantes del circulo polar). Medem houdt erg van narratieve puzzels. Droom, realiteit en tijd worden met het grootste gemak door elkaar gehusseld. Die prikkelende puzzels zijn met de ratio wel op te lossen, maar Medem heeft liever dat je zijn vertellingen emotioneel benadert. Net als in zijn beste film, La ardilla roja gaat Lucía y el sexo over identiteit en de verhouding tussen de seksen. Voor het eerst in zijn oeuvre toont Medem expliciete seks, maar of dat een verbetering is ten opzichte van zijn eerdere films blijft de vraag. Het maakte soapactrice Paz Vega een beroemdheid, afgelopen jaar speelde ze mee in het Amerikaanse Adam Sandler-vehikel Spanglish (als Spaanse dienstmeid).

(Julio Medem, 2001, Sp/Fr), Canvas (België 2), 1.00-3.05u.

    • André Waardenburg