Rodelaar wint voor Italië eerste goud, Hackl (39) zevende

Cesana pariol, 13 febr. Armin Zöggeler heeft Italië gisteren de eerste gouden medaille bezorgd bij de Olympische Winterspelen in Turijn. Net als vier jaar geleden in Salt Lake City won Zöggeler het rodelen bij de mannen, vóór de Rus Albert Demtsjenko (tweede) en de Let Martin Rubenis (derde). De laatste bezorgde zijn vaderland de eerste medaille ooit bij de Winterspelen. Zöggeler kwam na vier manches tot een totaaltijd van 3 minuten en 26,088 seconden. Hij behaalde eerder in zijn carrière een bronzen (1994) en een zilveren medaille (1998). Europees kampioen Demtsjenko realiseerde een tijd van 3.26,198. Georg Hackl slaagde er niet in een unieke serie af te ronden. In Turijn had de 39-jarige rodelaar uit Duitsland zijn zesde medaille bij evenzoveel deelnames kunnen winnen. Hackl won goud in 1992, 1994 en 1998 en zilver in 1988 en 2002. Hackl sloot zijn olympische loopbaan af met de zevende plaats.