Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met sopraan Eva Maria Westbroek die na een moeizame start in Nederland als zingende dienster in Duitsland als talent werd ontdekt. Ze zingt al zeven jaar bij het theater in Stuttgart. Vorige week zong zij in La Damnation de Faust onder leiding van Valery Gergjev en in juni staat ze in Sjostakovitsj' opera Lady Macbeth van Mtsensk. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een bericht van Oscar van den Boogaard uit Berlijn en een gesprek met dichter Co Woudsma over zijn dichtbundel Geluksintructies. In het laatste uur Toon Tellegen met een nieuw verhaal over de eenzaamheid van Egel geluidsrestaurateur Harry Coster over wat bewaard bleef op 78­toeren. 747AM, 20.02-23.00u.

Mezzo. Gesprek met de in Israël geboren en New York opgegroeide zangeres Noa (Achinoam Nini). Met jazz gitarist Pat Metheny als producer maakte ze haar eerste plaat in Amerika. Noa zingt zowel in het Hebreeuws als Engels. Ze trad op in Carnegie Hall, het Witte Huis en het Vaticaan (voor Moeder Theresa en de Paus). Radio 4, 23.00-24.00u.