Nieuwe chansons Charles Trenet

Parijs, 13 febr. Deze week komt een cd uit met nooit eerder uitgegeven chansons van de Franse chansonnier Charles Trenet (1913-2001). Dat heeft platenmaatschappij Warner aangekondigd. Fans van Trenet keken al jaren uit naar deze opnamen van de grote vernieuwer van het chanson, die een loopbaan van zestig jaar had en door al zijn jongere collega`s als belangrijke inspirator werd beschouwd. De cd met elf chansons, heet Je n`irai pas à Notre-Dame. De opnamen werden medio jaren negentig gemaakt, toen de oude grootmeester van het Franse lied weer volop actief was en ook veel jong publiek trok. Verreweg de meeste liedjes op de cd zijn nog niet eerder uitgegeven. Van het eerder uitgegeven Juste pour rire staat er een andere opname op, en van het bekende Fais ta vie een gesproken versie. Op de cd staat behalve Je n`irai pas à Notre-Dame (over het feit dat hij niet in de Notre-Dame in Parijs mocht zingen), Ce soir je viens chez toi, Pardon, La Tramontane, Les indiens, L'amour ça s'en vient, Soleil d'octobre, Le visage de l'amour en Pars si tu veux.