Nader bekeken

Atlete Jelena Isinbajeva is het indoorseizoen begonnen met een wereldrecord. De Russische scherpte gisteren bij wedstrijden in het Oekraïense Donetsk haar eigen record polsstokhoogspringen aan tot 4,91 meter. Dat was een centimeter hoger dan haar oude wereldrecord, dat ze vorig jaar vestigde bij de Europese kampioenschappen indoor in Madrid.

Het was al de derde keer dat regerend wereld- en olympisch kampioene Isinbajeva in Donetsk naar wereldrecordhoogte sprong. Ze deed dat ook op 12 februari 2005 (4,87) en op 15 februari 2004 (4,83). De 23-jarige Isinbajeva werd in september 2005 gekozen tot atlete van dat jaar, een prijs die ze een jaar eerder ook kreeg. Ook outdoor presteert de vrouw uit Rusland uitstekend. Vorig jaar sprong ze bij het WK atletiek in Monaco over een hoogte van 5.01 meter, tevens een wereldrecord. Daarmee verdiende ze 160.000 dollar.