Internet Voorkeur

Historie Mohammed. Een Duitse bouillonfabrikant maakte in 1928 reclame met een opmerkelijke poster. Te zien is de profeet Mohammed op een wit paard die door de engel Gabriël de weg naar Allah wordt gewezen. De profeet ziet eruit als een sprookjesprins, die regelrecht uit een kinderboek is weggereden. 'Liebig, Fleisch-Extrakt' is op de poster te lezen. Het is slechts een van de vele afbeeldingen van de profeet die op de website van Zombietime staan. Naar aanleiding van de cartoonprotesten heeft Zombietime een historisch overzicht gemaakt van afbeeldingen van Mohammed sinds de Middeleeuwen. Ter relativering is er op de site te lezen: 'Terwijl het debat voortduurt, is een belangrijk punt over het hoofd gezien: ondanks het veronderstelde islamitische verbod op de afbeelding van Mohammed, zijn er in de loop van de eeuwen honderden tekeningen, schilderijen en andere afbeeldingen van de profeet gemaakt, die nauwelijks reactie uit de moslimwereld hebben uitgelokt.' Zo is er een schilderij te zien van de Iraanse kunstenares Oranous, die ze op haar eigen website te koop aanbiedt. De afbeelding lijkt tegen de islamitische wet in te gaan. Maar in dit geval gaat het om een schilderij van de jonge Mohammed, voordat hij bezoek had gekregen van de engel Gabriël. Toen was hij nog geen profeet en dat mag wel.www.zombietime.com