Geen winterweer

Zondag leek het op een aantal plaatsen in het land toch nog winter. Vooral in het zuidwesten van Nederland viel er af en toe natte sneeuw. Lokaal bleef de sneeuw ook korte tijd liggen. Voorlopig lijkt dit de laatste stuiptrekking van de winter te zijn geweest, want een actieve depressie gaat de komende week haar invloed uitbreiden naar ons land. Hiermee lijkt de winter voor een langere tijd op een zijspoor geplaatst.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt, met kans op een spatje motregen. De temperaturen dalen in het oosten tot in de richting van het vriespunt, maar tot vorst komt het net niet. Langs de kust wordt het niet kouder dan een graad of 4.

Morgen verloopt de dag bewolkt met in de ochtenduren in het oosten wat lichte motregen, in de loop van de middag volgt vanuit het westen een nieuw gebied met wat (mot)regen. Er waait een zuidelijke wind.

Woensdag lijkt een echte herfstdag te worden. Het is bewolkt, er staat een flinke wind en op een aantal plaatsen gaat veel regen vallen. Met 8 of 9 graden is van winterweer absoluut geen sprake.

Ook na woensdag houdt het herfstachtige weer aan. De zon krijgt slechts sporadisch de ruimte.

Over het algemeen is het bewolkt met regen of buien. De wind trekt soms stevig aan en met 7 tot 10 graden is het vrij zacht.

Rectificatie / Gerectificeerd

De kaart bij het weerbericht van 13 februari (pagina 18) was van zaterdag 11 februari. Het weerbericht was wel van de juiste dag.