www.nrc.nl

Weblog Torino. Redacteur Guus van Holland blogt over de Olympische Spelen van Turijn. Hij was als verslaggever bij vijf Olympische Winterspelen aanwezig, van Calgary in 1988 tot en met Salt Lake City in 2002. De komende weken blogt hij over de sport, de historie en de randverschijnselen van de Winterspelen. nrc.nl/ torino

Logo weblog Torino 2006

Leesclub. De leesclub discussieertover Extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer, een roman over een New-Yorkse jongetje op zoek naar een boodschap van zijn vader.

De meeste deelnemers zijn enthousiast over de tweede roman van de Amerikaanse schrijver. 'Het boek van Foer is het enige boek tot nu toe waarbij ik, nadat ik de laatste bladzijde had gelezen, de minuut daarna weer op de eerste bladzijde ben begonnen', zo schrijft M.W.J.G. Greup op de website.

Daarentegen vergeleek Dirk van Weelden in de krant van vrijdag het lezen van het boek met het kijken naar een show van Oprah Winfrey. 'Hoe kan een jonge, talentvolle schrijver als Foer zo'n ambitieus boek schrijven en nergens ruimte geven aan kritische gedachten? Onder het boek zit een grote hunkering naar het oplossen van alle verdriet, het uitspreken van de pijn, het helen van de wonden en het verzoenen met het verlies. Alsof je bij Oprah zit.'

Heeft het boek van Jonathan Safran Foer inderdaad een hoog 'Oprah-gehalte'? Lees en reageer op www.nrc.nl/leesclub

Woordhoek. In de taalrubriek van Ewoud Sanders, wordt onder meer de vraag beantwoord of het woord internet eigenlijk wel gebruikt mag worden zonder het bijbehorende lidwoord.

www.nrc.nl/woordhoek