Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Nova. Onder meer aandacht voor de vraag of de inmiddels zestig jaar oude Partij van de Arbeid nog wel een partij voor socialisten is. Ned. 3, 22.10-22.35u.

In het programma TV Toppers kijken Marco Bakker, Willeke van Ammelrooy en presentator Jos Brink terug op hoogtepunten uit de televisiegeschiedenis. Ned.1, 20.30-21.50u.

INFORMATIEF

Alle dieren tellen mee: Passie voor duiken. Henk Lommers laat samen met René Huisman, een zeer ervaren duiker, zien hoe mooi de wereld er onder water uitziet. Ondertussen geeft Henk, behalve informatie over de snorkel- en duiktechniek. Lokatie: Nederland en het Antilliaanse eiland Bonaire. Ned. 1, 17.30-18.00u.

CABARET

Koppensnellers. Satirisch programma dat hilarische fragmenten, bijzondere gasten en een gloednieuw spel belooft. Ook is het cabaret van de partij. Talpa, 20.05-21.10u.

25 jaar Tineke Schouten. Eerste van een vierdelige serie fragmenten uit de carrière van La Schouten. De Utrechtse kleinkunstenares heeft hilarische typetjes, memorabele sketches en gevoelige liedjes in petto. SBS6, 21.00-21.35u.

Guido Weijers: Theatershow Myosotis. Eerste deel van een registratie van de tweede theatershow van cabaretier Guido Weijers. In deze show is Myosotis de Latijnse naam voor een vergeet-mij-nietje, vertelt hij verhalen en wordt de kijker verrast met Weijers' blik op de Nederlandse taal. SBS6, 23.20-00.20u.

DOCUMENTAIRE

Windsor: The Queen's castle: The banquet. Voor het eerst opent kasteel Windsor, met toestemming van de Britse vorstin, de deuren voor documentairemakers. Een jaar lang werd het leven in het kasteel vastgelegd. Discovery Channel, 20.00-21.00u.

A town in Africa. Filmer Michael Maclear bezoekt het stadje Maclear om de levensstijl en denkbeelden van blanken vast te leggen. National Geographic, 19.00-21.00u.

DRAMA

Vuurzee. Nederlandse dramaserie. Peer wordt beschuldigd van moord op Yasmin. Marcel en Lysette nemen afscheid van elkaar. Sander, Josje en Osman moeten getuigen. Maar Osman heeft vlak daarvoor iets ontdekt. Met: Mark Rietman, Carine Crutzen, Emiel Sandtke e.a. Ned. 3, 21.00-21.55u.

Keyzer & De Boer Advocaten. Nederlandse advocatenserie. Cleo laat aan Ricky een lijk in haar kofferbak zien. Het blijkt Cleo's zwager te zijn die in scheiding ligt met haar zus Helga. Het lichaam moet zo snel mogelijk naar de politie. Pim verdedigt Mitchel. Hij wordt ervan verdacht geld dat hij inzamelde achterover te hebben gedrukt. Met: Bram van der Vlugt, Henriëtte Tol, Porgy Franssen e.a. Ned. 1, 00.05-00.55u.

INFOTAINMENT

Echte liefde (is te regelen). Realityserie waarin een blik geworpen wordt achter de schermen van een van de grootste relatiebureaus in Nederland. De serie volgt naast de datende singles ook de oprichters en eigenaren Patricia en Desiree, zowel zakelijk als privé. RTL5, 19.55-20.30u.

Meer voor minder. Financieel programma waarin ouders hun uitwonende kinderen helpen om hun financiën weer op orde te brengen. De ouders bepalen wat nodig is én wat overbodig is en proberen met de hulp van experts hun kinderen uit de rode cijfers te helpen. SBS6, 18.25-19.00u.

Strijd der elementen. Populair-wetenschappelijk programma waarin een groep van zes personen het opneemt tegen één van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. De strijd vindt plaats naar aanleiding van een opdracht die in het teken staat van mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Tegelijkertijd wordt de kijker meegenomen door het verleden, het heden en de toekomst van de basiselementen die ons bestaan mogelijk maken. RTL7, 18.55-19.25u.

SPORT

De Wedstrijden: Eredivisie. Met samenvattingen uit eredivisie voetbal met onder meer FC Heerenveen tegen Vitesse; RKC Waalwijk tegen Willem II, FC Twente tegen Roda JC en PSV tegen Heracles Almelo. Talpa, 22.00-23.20u.

NOS-Studio Sportwinter. Late avondprogramma in het teken van de Olympische Winterspelen 2006. In het meer dan 100 jaar oude Café Torino in Turijn worden gasten ontvangen met wie de (wedstrijd)dag doorgenomen wordt en er wordt vooruitgekeken naar de volgende dag. Ned. 2, 23.00-23.55u.