Taïda Pasic (2)

Ook Leo Prick heeft men weten te strikken om actie te voeren tegen het beleid van Verdonk (W&O 28 jan). Immers, het gaat niet echt om de schoolloopbaan van Taïda. Het gaat de ‘26.000 beweging’ erom dat ze voorgoed in Nederland blijft. Hoe vaak gebeurt het niet dat kinderen van school wisselen, veelal vanwege een verhuizing van de ouders, binnen Nederland, emigratie o.i.d. Soms pakt dat zelfs goed uit voor het kind, soms verliezen ze een jaar. Maar wat maakt dat uit op een loopbaan van, zeg, 40 jaar?!

Nu het om asielzoekers gaat, wordt hier een levensgroot drama van gemaakt. Natuurlijk met andere, verborgen doelstellingen. Over de schreef gaat Prick waar hij er WO II bij haalt, waar mensen bij iedere actie voor hun leven moesten vrezen. Dat stelt mij zwaar teleur. Ik dacht dat uw columns gaan over onderwijs en niet over het asielbeleid?!

    • H. Bruins