Supporters Ajax vallen ADO-honk aan, vijf gewonden

DEN HAAG, 11 febr. Een groep van zeker zeventig Ajax-supporters is gisteravond rond 23.00 uur het ADO-honk in Den Haag binnengevallen. Volgens de politie waren ADO-aanhangers op dat moment in het supportershome aan het kaarten. Zeker vijf mensen raakten gewond. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Op de snelwegen A4 en A44 rondom Den Haag werden zeker tien mensen gearresteerd. De supporters waren onder meer gewapend met honkbalknuppels. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de rust terug te laten keren. Rond kwart voor één waren zo'n honderdvijftig ADO-aanhangers het supportershome ingedreven. Tegen half drie vannacht dropen de ADO-supporters af naar huis en werd het rustig in de wijk. Morgenmiddag spelen ADO en Ajax tegen elkaar in Den Haag.