Radio Voorkeur

De andere wereld. Eerste aflevering van een serdie over de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vanmorgen gaat het over de teruglopende werkgelegenheid en problemen met Antilliaanse jongeren in Den Helder. Radio 1, 7.05-8.00u.

OVT. Onder meer in het laatste uur een radiodocumentaire over het schaatsduo Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel dat vanaf het einde van de jaren vijftig voor de kunstrijkoorts in ons land zorgden. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Hella de Jonge praat over haar boek Los van de wereld.waarin zij over haar leven met cabaretier Freek de Jonge, haar jeugd en haar vader, de tekstschrijver Eli Asser vertelt. Verder acteur Jeroen Willems over de voorstelling Brel 2 bij Toneelgroep Oostpool. Radio 1, 19.04-20.00u.

Voor 1 nacht. Linda van Dijck praat over haar rol van moeder in het toneelstuk Herstsonatenaar de legendarische film van Ingmar Bergman. Ook vertelt ze over de dilemma's van de vrouw van tegenwoordig en hoe haar takenpakket steeds verder uitbreidt. Radio 1, 0.04-1.00u.