Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Gesprek over een recept voor humor in de literatuur met de schrijvers Doeschka Meijsing, Thomas Verbogt en Arie Storm. Verder aandacht voor de thrillerGeen land voor oude mannenvan de Amerikaanse schrijver Cormac McCarthy dat zich afspeelt in het decor van een verloederend Amerika. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. Onder meer een gesprek met de mezzosopraan Christianne Stotijn die vorig jaar een droomdebuut in het Amsterdamse Concertgebouw, toen zij op speciaal verzoek van dirigent Bernard Haitink met het Concertgebouworkest de Rückert-Lieder van Mahler ten gehore bracht. Radio 1, 19.04-20.00u.

imek 's nachts.Oprichter van de Thomashuizen Hans van Putten huizen waarin verstandelijk gehandicapten kunnen worden opgenomen vertelt over zijn initiatief. Van Putten wassuccesvol ondernemer in de reclame, maar besloot enkele jaren geleden het roer om te gooien. Hij was ontevreden met de zorginstelling waar zijn zoon Thomas verbleef en richtte een reeks zogenaamde Thomashuizen op. Radio 1, 0.04-1.00u.