Negen maanden cel voor afpersen met webcam

De 20-jarige Brian N. uit Beverwijk is voor de rechtbank in Breda tot twaalf maanden gevangenisstraf veroordeeld, waarvan drie voorwaardelijk. N. heeftvolgens de rechtbank maandenlang zestien minderjarige meisjes via een webcam (een camera verbonden met internet) seksueel afgeperst.

Eerst wekte hij vertrouwen op bij de meisjes via een chatbox. Zodra hij dit vertrouwen had gewonnen gingen de kinderen over totseksuele handelingen voor de camera.N. nam de webcambeelden stiekem op.

Op het moment dat de meisjes op een later tijdstip weigerden uit de kleren te gaan, gebruikte hij het beeldmateriaal als chantagemiddel. N. dreigde dit te verspreidenonder vrienden en kennissen. Zo kon hij meisjes er toe bewegen om tegen hun wil in steeds verder te gaan.

De meisjes, tussen de 13 en 18 jaar,kwamen onder meer uit Amsterdam, Raamsdonkveer en Waalwijk. De veroordeelde zei twee weken geleden in de rechtbankdat hij geen idee had dat zijn handelen strafbaar zou zijn. De zaak kwam aan het rollen toen één meisje aangifte deed. De Bredase recherche besloot de computer van N. te onderzoeken. Uit zijn computergegevens kwamen nog tientallen gevallen naar voren.