Mary Black: Full Tide

Mary Black:

Een 'fiere' vrouw, zouden ze in België zeggen. En terecht want de Ierse zangeres Mary Black staat al 'eeuwen' haar mannetje in de driehoek folk, pop en country. Dat ze daarbij soms een beetje op Joan Baez en Emmylou Harris lijkt is geen geheim.

Full Tide is haar eerste studio-cd in zes jaar tijd en bevat naast songs van haar favoriete schrijver Noel Brazil ook sterke covers van Bob Dylans 'Lay down your weary Tune' en Sandy Denny's 'Full Moon', het laatste nummer met strijkkwartet.

Daarnaast bevat deze cd - heel verrassend - ook twee songs die ze zelf schreef, samen met haar 20-jarige zoon Danny die zich, net als dochter Roisin, soms ook even op deze cd laat horen.

Na deze sterke cd- vier extra nummers zijn te bekomen via haar website - zal Black hier tijdens haar komende toernee, van 15 februari MC Frits Philips) tot en met 21 februari Nieuwe Luxor), ongetwijfeld weer volle zalen treffen.

FRANS VAN LEEUWEN

Full Tide TORTVCD 1168 Distr. Music&Words*****
    • Frans van Leeuwen