Mamamorfose

Moeders staan er om bekend dat ze jou altijd in de meest afzichtelijke outfits willen hijsen. Daarom winkelen we liever zonder ze. Maar hebben ze wel zo'n slechte smaak? Vijf Spunkers geven hun mama's de kans zich te bewijzen op het gebied van mode

Toby Paul en zijn moeder (thuisfoto Spunk) Paul, Toby

De moeder van Sanne:

'Kleren kopen is mijn hobby. Maar een dochter die een andere smaak heeft, dat is lastig advies geven. Ik heb mijn eigen barbiepop een zwart setje aangetrokken van Francois en Marithe Girbaud; vooral het jurkje vind ik erg mooi. Om het toch ook een beetje Sanne te houden, heb ik er iets in een heel andere stijl overheen gedaan. Ik vind het vest een beetje jaren vijftig.'

De moeder van Yassine:

'Ik vind dit overhemd beter dan zijn eigen, omdat ik niet houd van merkkleren. De kleur past beter bij hem, het is simpel, het model is mooi, het staat beter dan alle andere kleren die hij draagt, het is vrolijker en hij ziet er veel slimmer door uit. Het enige wat nog mist is een bril.'

De moeder van Toby:

'Die vieze kapotte spijkerbroek vind ik helemaal niks. Kapotte en afgezakte kleding waarvan de kleuren met elkaar vloeken is zo zeer de norm geworden dat het niet eens meer opvalt. Wil je non-conformistisch zijn, dan moet je iets anders verzinnen. Dit jasje vind ik hartstikke leuk, en het kleurt mooi bij dat grijze shirt en die broek. Zo zou ik mijn zoon wel willen zien.'

De moeder van Hadjar:

'Hadjar heeft vaak klassieke en elegante of juist verleidelijke, sexy kleding aan. Hoewel ik dit bij haar het mooist vind staan, past het niet bij haar karakter. Dit is een outfit die symbolisch gezien onmisbaar is in haar kledingkast, ze heeft stoere kleren nodig die passen bij de manier waarop ze door het leven banjert, uitdagingen aan gaat en jongens verslaat. Deze outfit geeft het Lara Croft-gevoel dat ik bij Hadjar vind passen.'

De moeder van Nathalie:

'Nathalie draagt altijd broeken en kleedt zich meestal in kleuren als zwart, wit en grijs. Ik zou haar graag eens in een wat fleuriger outfit zien, daarom heb ik dit blauwe blousje gekozen. Ik wilde haar ook wel eens in een rok zien. Ik vind het een erg leuke outfit, al zie ik wel dat de rok niet echt bij haar past.'