Luchtballet bij opening Spelen

Luchtballet bij opening Spelen Turijn, 11 febr. Dertig luchtacrobaten beelden een vogel uit tijdens de openingsceremonie van de twintigste Olympische Winterspelen in Turijn. De ceremonie werd gisteravond door 35.000 mensen bijgewoond in het Stadio Comunale, dat voor de gelegenheid was omgedoopt in Stadio Olimpico. De Italiaanse president Ciampi verrichtte de officiële opening. De actrices Sophia Loren en Susan Sarandon hielpen met het binnendragen van de Olympische vlag. In Turijn werd gisteravond vooral passie gepredikt. Het thema voor de komende twee weken: 'Passion lives here'. Tachtig landen presenteerden zich met hun vlag, die voor Nederland werd gedragen door schaatser Jan Bos. Foto AFP Photo Performers make the form of a bird on scaffolding as they take part in the opening ceremony of the 2006 Winter Olympics at the Olympic Stadium in Turin, 10 February 2006. Hosts Turin welcomed their first Winter Olympics in 50 years with a star-studded Opening Ceremony to inaugurate the 20th Winter Games here on Friday night. AFP PHOTO/ERIC FEFERBERG AFP