Juliana's Derde Weg

Hoofdrolspeelster Ineke ter Heege schreef samen met regisseur en acteur Jan-Jaap Jansen, die de vaderlijke minister-president Drees speelt, dit stuk dat een ontluisteren, zelfs griezelig beeld geeft van de Nederlandse politiek en het vorstenhuis.

Bodegraven, 25/01/06. Scene uit "Juliana's Derde Weg" van Theatergroep De Kern, met Ineke ter Heege als Juliana en Vastert van Aardenne als Bernhard. Foto : Leo van Velzen/Nrc.Hb. Velzen, Leo van

'De eerste uitspraken van Juliana, verrassend goed gespeeld door Ineke ter Heege, zijn meteen raak. Ter Heege lijkt op Juliana en dat is wat de toeschouwer wil. Of het artistiek noodzakelijk is, is een andere vraag. In elk geval beroept actrice Ter Heege zich op het feit dat koningin Juliana graag toneel speelt en gefascineerd is door de koningdrama's van Shakespeare, vooral King Lear.'

Kester Freriks, 7 februari 2006

**Tekst: Ineke ter Heege. Regie en tekst: Jan-Jaap Jansen. Tournee t/m 26/5. Inl: www. theatergroepdekern.nl.

    • Kester Frerks