Internet Voorkeur

Winterspelen. Weblogs van olympische sporters zijn schaars, tijdens deze editie van de Winterspelen in Turijn. Het Olympisch Comité (IOC) heeft deelnemers verboden om sites bij te houden of persoonlijke interviews of foto's online te zetten. Omdat de sporters zich op hun prestatie moeten concentreren, heet het officieel. Kwade tongen beweren dat het comité bang is dat mediamaatschappijen met exclusieve uitzendrechten in opstand komen. De officiële Passion Lives Here website van de spelen in Turijn is ongetwijfeld volledig, maar knap onoverzichtelijk en saai, zoals dat gaat met officiële sites. Voor interviews met sporters is het publiek aangewezen op de (sites van) reguliere media. Uiteindelijk lijkt torino2006.sport.nl de prettigste hangplek te worden voor de komende weken. De site biedt ook de mogelijkheid om fanmail te sturen naar je favoriete sporter. Tevens kan je op internet informatie vinden van het dames-bobsleeteam over de sport: 'een bobrace is heel veel meer dan een stukje rennen en dan een afdaling in een slee'.

torino2006.sport.nl; www.torino2006.org; www.jrvakkanjers.nl; www.schaatsfan.nl