Infadels We Are Not The Infadels

Infadels

Op zich niks nieuws: rockgroepen die hun geluid opleuken met elektronica om aansluiting te vinden bij contemporaine dansvloertrends. Jesus Jones en EMF deden het begin jaren negentig niet anders dan de jonge groep Infadels uit oost-Londen, die echter de omgekeerde weg bewandelt: van hippe elektroclash terug naar een tamelijk traditionele rockbezetting. Debuut We Are Not The Infadels (naar een foutief geciteerde uitspraak van Bin Laden) zoekt de confrontatie tussen prettige popmelodieën en elektrofunk à la LCD Soundsystem, met het gevaar dat ze in een modieus moeras van middelmatigheid verzanden. Op zijn best klinken de Infadels als een rockversie van de Pet Shop Boys, in het relatief melodieuze 'Murder that sound' en 'Girl that speaks no words'. Het intrigerend getitelde 'Jagger '67' heeft niks met de Rolling Stones te maken, maar alles met opgewonden dansmuziek voor mensen die niet kunnen of willen kiezen tussen rock en elektrodisco.

JAN VOLLAARD

We Are Not The Infadels (Wall Of Sound/PIAS)***
    • Jan Vollaard