Geweld Z-Rusland

Bij gevechten tussen Russische legereenheden en rebellen in het zuiden van Rusland zijn gisteren twaalf opstandelingen en zeven militairen van een Russische speciale eenheid omgekomen.

De rebellen, vermoedelijk Tsjetsjenen, hielden zich sinds donderdag schuilin het dorpje Toekoei-Mekteb in de zuidelijke regio Stavropol, niet ver van de opstandige autonome deelrepubliek Tsjetsjenië en zijn roerige buur Dagestan. Ze zouden van plan zijn geweest een school te gijzelen.

Volgens Russische mediaberichten hadden de opstandelingen twee huizen bezet. Gisteren werden de huizen omsingeld door driehonderd politiemannen en leden van een speciale elite-eenheid, die de huizen later bestormden. Tijdens de gevechten werden de inwoners van het dorp geëvacueerd.

De Russische autoriteiten zeggen dat de militanten lid waren van een groep die zich naar een noordelijke regio van Tsjetsjenië Sjelkovskoj Jamaat noemt. Sommige opstandelingen zijn er in geslaagd te ontsnappen. Het dorp is door de politie van de buitenwereld afgesneden en wordt doorzocht.