Televisie Overige films

Beverly Hills Cop II (Tony Scott, 1987, VS). Slaafse kopie van de oorspronkelijke, prettig anarchistische komedie met de brutale komiek Eddie Murphy als de onconventionele rechercheur uit Detroit. SBS6, 20.30-22.30u.

The French Connection II (John Frankenheimer, 1975, VS). Licht teleurstellend vervolg op Oscar-winnende actieklassieker van William Friedkin uit 1971. Gene Hackman is andermaal de grimmige New-Yorkse agent Popeye Doyle. In Marseille probeert hij narcoticakoning Fernando Rey te pakken te krijgen. RTL7, 22.20-0.30u., onderbroken door reclame.

Absolute Power (Clint Eastwood, 1997, VS). Laconieke misdaadthriller met Eastwood als gedistingeerde meesterdief in klassiek plot: getuige van een moord wordt doelwit van de moordenaars. Met Gene Hackman als overspelige president van Amerika. Net5, 22.25-0.40u., onderbroken door reclame.

Blade (Stephen Norrington, 1998, VS). Door Theo van de Sande gedraaide actiethriller gaat geen enkel vampiercliché uit de weg. Wesley Snipes voert eenmansoorlog tegen vampiergemeenschap die een groot deel van de mensensamenleving blijkt te bestieren. BBC1, 0.05-2.05u.

O diabo a quatro (Alice de Andrade, 2004, Brazilië). Typische festivalfilm is sociaal bewogen komedie over 17-jarig meisje dat de aandacht probeert te trekken van een “verkeerde' surfer. Speelt op het strand van Rio. Ned.3, 0.12-1.55u.

* Out of the Past (Jacques Tourneur, 1947, VS). Klassieke film noir pur sang wordt wel de definitieve flashback-film genoemd. Private eye Robert Mitchum wordt verliefd op de, in opdracht van louche zakenman Kirk Douglas opgespoorde femme fatale Jane Greer. Schroeiende dialogen en opmerkelijke lichtpatronen. In 1984 herfilmd als Against All Odds. BBC2, 1.25-3.00u., zwart-wit.