Televisie Film van de dag

Cabaret. Op 14 februari gaat in het Amsterdamse theater Carré de musical Cabaret in première, met Pia Douwes als nachtclubzangeres Sally Bowles en Ali Harici als ceremoniemeester van de nachtclub in Berlijn in 1931, toen de nazi's de macht nog net niet hadden overgenomen. In de filmversie van de musical, die Bob Fosse in 1972 regisseerde en choreografeerde, werden deze rollen onsterfelijk gemaakt door Liza Minnelli en Joel Grey. Cabaret, bekroond met acht Oscars, is een van de beste filmmusicals uit Hollywood, ook al komt hij niet uit de hoogtijdagen van het genre en is de toon heel anders. Geen zingen in de regen maar dansen op de vulkaan. John Kander en Fred Ebb schreven niet alleen Life Is a Cabaret en Willkommen, bienvenue voor de musical, maar ook Tomorrow Belongs To Me, dat vaak voor een echt nazi-lied wordt gehouden.

(Bob Fosse, 1972, VS), België 2 (Canvas). 0.05-2.05u.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter