Sprinkhaantjes

Hoe worden Russen zo fatalistisch? Hoe kunnen ze leed, onrecht, leugens en uitbuiting zo lijdzaam ondergaan? Dat wordt er vroeg ingeslepen. Luister naar de kinderklassieker ‘In het gras zat een sprinkhaantje”” , hier, onder ‘grashopper’. U kunt zelfs meezingen met deze ruwe vertaling! In ?t weiland zat een sprinkhaan In ?t weiland zat een sprinkhaan

sprinkhaan.jpgHoe worden Russen zo fatalistisch? Hoe kunnen ze leed, onrecht, leugens en uitbuiting zo lijdzaam ondergaan? Dat wordt er vroeg ingeslepen. Luister naar de kinderklassieker ‘In het gras zat een sprinkhaantje”” , hier, onder ‘grashopper’. U kunt zelfs meezingen met deze ruwe vertaling!

In ?t weiland zat een sprinkhaan
In ?t weiland zat een sprinkhaan
Hij leek wel een augurkje
zo?n groenerik was hij
Maar stel je toch voor, maar stel je toch voor, hij leek wel een augurkje
Maar stel je toch voor, maar stel je toch voor, zo?n groenerik was hij
Hij at een blaadje gras (2x)
Was beestjes nooit tot last
de vliegjes beste vriend
Maar stel je toch voor, maar stel je toch voor, was beestjes nooit tot last
Maar stel je toch voor, maar stel je toch voor, de vliegjes beste vriend

Maar kijk daar kwam de kikker (2x)
Een heel vraatzuchtig broekje
hij vrat de sprinkhaan op
(Refrein)

Dat dacht hij noch voorzag hij (2x)
Dat had hij nooit verwacht zeg
Enfin, dat was het dan
(refrein)

Veel tragischer dan onze ?zeven kikkertjes al in de boerensloot?, de kinderstemmetjes trillen van emotie. Maar het eindigt met een droog takovo vot kontsa. Zo gaat dat. Einde verhaal. Wat doe je eraan. Shit happens.
Vervang ?sprinkhaantje? door Rus. Vervang ?kikker? door bojaar, partijbaas, minister, oligarch, generaal, politieman of maffiabaas. En zo wordt de jeugd op de toekomst voorbereid.
PS: Fraaie kinderliedjes op deze site zijn ook ‘Cheburashka’, ‘Blue Carriage’ en ‘Birthday Song’. Speel ook ‘Two lively goose’. Hier nog een schatkamer vol Sovjetsongs. Waarmee ik deze ‘Rusland valt reuze mee-week’ afsluit.

Veel tragischer dan onze ?zeven kikkertjes al in de boerensloot?, de kinderstemmetjes trillen van emotie. Maar het eindigt met een droog . Zo gaat dat. Einde verhaal. Wat doe je eraan. Shit happens.Vervang ?sprinkhaantje? door Rus. Vervang ?kikker? door bojaar, partijbaas, minister, oligarch, generaal, politieman of maffiabaas. En zo wordt de jeugd op de toekomst voorbereid.PS: Fraaie kinderliedjes op zijn ook ‘Cheburashka’, ‘Blue Carriage’ en ‘Birthday Song’. Speel ook ‘Two lively goose’. nog een schatkamer vol Sovjetsongs. Waarmee ik deze ‘Rusland valt reuze mee-week’ afsluit.

Veel tragischer dan onze ?zeven kikkertjes al in de boerensloot?, de kinderstemmetjes trillen van emotie. Maar het eindigt met een droog . Zo gaat dat. Einde verhaal. Wat doe je eraan. Shit happens.Vervang ?sprinkhaantje? door Rus. Vervang ?kikker? door bojaar, partijbaas, minister, oligarch, generaal, politieman of maffiabaas. En zo wordt de jeugd op de toekomst voorbereid.PS: Fraaie kinderliedjes op zijn ook ‘Cheburashka’, ‘Blue Carriage’ en ‘Birthday Song’. Speel ook ‘Two lively goose’. nog een schatkamer vol Sovjetsongs. Waarmee ik deze ‘Rusland valt reuze mee-week’ afsluit.

    • Coen van Zwol