Oppositieleider terug in Cambodja

Oppositieleider terug in Cambodja Phnom Penh, 10 febr. Een menigte Cambodjanen verwelkomt oppositieleider Sam Rainsy op het vliegveld van Phnom Penh. Vandaag keerde hij terug uit Frankrijk, waarheen hij vorig jaar was gevlucht om een celstraf te ontlopen. Rainsy was veroordeeld omdat hij premier Hun Sen ervan had beticht hem te willen doden bij een granaataanval in 1997. Vorige week besloot de koning de straf in te trekken nadat Rainsy zich had verontschuldigd bij Hun Sen. Volgens critici wil Hun Sen, die Cambodja al twintig jaar met steeds hardere hand regeert, op deze manier internationale donoren gunstig stemmen. Volgende maand is er een grote donorconferentie. Foto Reuters Cambodian opposition leader Sam Rainsy (L) greets his supporters upon returning to Cambodia, at Phnom Penh International Airport February 10, 2006. The former Cambodian finance minister returned from France on Friday following a royal pardon which ended a political crisis with Prime Minister Hun Sen. REUTERS/Chor Sokunthea REUTERS