Nieuwe markthal in centrum van Rotterdam

Nieuwe markthal in centrum van Rotterdam Rotterdam, 10 febr. Rotterdam krijgt op het plein de Binnenrotte, vlakbij de Laurenskerk en NS-station Blaak, een nieuwe, markante markthal. Architectenbureau MVRDV, bekend van onder meer het VPRO-gebouw, heeft het ontworpen voor projectontwikkelaar Provast, die ook verantwoordelijk is voor de revitalisering van de Haagse Passage. De markt krijgt rond de zestig kramen, met erboven winkels en acht restaurants. Voor de horeca werkt de gemeente samen met de Rotterdamse kok Herman den Blijker, die er zelf een visrestaurant gaat openen. Daarboven komen in de vorm van een boog 246 huur- en koopappartementen. Eronder komen een supermarkt van Albert Heijn en een parkeergarage met ruim 1.100 plaatsen. Op deze plek staan nu een parkeergarage en twee basischolen. De markthal, die rond de 120 miljoen euro zal kosten en in 2009 klaar moet zijn, is een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van het Laurenskwartier. Illustratie MVRDV MVRDV