Kalme dagen

De barometerstand is aan het stijgen door de vorming van een hogedrukgebied boven onze omgeving. Dat leidt tot een aantal rustige etmalen, waarin het aandeel zon echter zeer bescheiden zal zijn. Wat betreft temperaturen blijven we “kwakkelen'; overdag een graad of 4 boven nul, 's nachts lichte vorst.

Komende nacht vriest het in het oosten en zuidoosten een graadje, waarna de temperatuur morgen overdag oploopt tot 3 à 4 graden in de plus. In de kalme atmosfeer volharden wolkenvelden, met plaatselijk een opklaring.

Intussen valt er in Duitsland en Oostenrijk nog steeds enige sneeuw. Aan de andere kant van de Alpen is het droog, met in Turijn zelfs voluit zon. In die stad zelf zal het morgenmiddag rond plus 9 graden zijn, in de bergen vriest het.

Na een nacht met op vrij uitgebreide schaal 2 tot 4 graden vorst, is het zondag wederom een graad of 4. In eerste instantie lijkt er aardig wat zon te zijn, maar vanuit het westen volgen in de middag wolkenvelden. Het blijft droog en het blijft nog steeds rustig.

Ook maandag ziet er op de weerkaarten aanhoudend vrij kalm uit. Pas vanaf dinsdag komt er opnieuw wat meer beweging in de atmosfeer. Groot-Brittannië, de Noordzee en delen van Noorwegen krijgen daar als eerste mee te maken, met een fors aantrekkende wind en neerslag. Niet lang daarna zal ook in Nederland enige regen arriveren.